Thessaloniki, αγγελίες, νέα, Θεσσαλονίκη οδηγός
αγοράς, πολιτιστικά, έξοδος, εκπαίδευση, καιρός, εργασία, τουρισμος, χρησιμα τηλ.

   
Χαρακτηριστικά ζωδίων>Παρθένος    
Χαρακτηριστικά Παρθένου

o επιστροφή


Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο
Τα χαρακτηριστικά των ζωδίων
 

Ο ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23 Αυγούστου - 23
Σεπτεμβρίου

 
Ο Παρθένος αγαπάει την ακρίβεια, τη λεπτότητα, την καθαριότητα, την τάξη. Συνήθως είναι παρατηρητής, έξυπνος, διακριτικός, υπομονετικός, υποστηρικτής του status quo και με συντηρητική στάση σε όλα τα θέματα της ζωής. Επιφανειακά μπορεί να δείχνει συναισθηματικά ψυχρός (καμιά φορά και βαθύτερα, καθώς καταπιέζουν την ευγένειά τους με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να τη χάνουν εντελώς). Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αποφυγή φιλιών, στο να κάνουν λίγες σχέσεις και αυτές επιφανειακές.

Αυτή η εξωτερική εικόνα έλλειψης συναισθήματος, συχνά μπορεί να κρύβει ένα πολύ συναισθηματικό άτομο, το οποίο δυσκολεύεται να μοιραστεί τα συναισθήματά του γιατί δεν εμπιστεύεται τους άλλους, όπως και τους ίδιους τους εαυτούς τους και την κρίση τους. Αυτό συνήθως προκύπτει απ' την επίγνωση των περιορισμών τους ως προς την κοσμικότητα, στο να βγαίνουν έξω, στην πρακτικότητα. Έτσι, συχνά κρύβουν τη συμπάθειά τους κάτω από έναν μανδύα μη εκδηλωτικό και επιφυλακτικό. Είναι σιγανά ποτάμια. Μπορούν, όμως, να είναι ευαίσθητοι, διακριτικοί, εύστροφοι, με κατανόηση των προβλημάτων των άλλων ανθρώπων. 

Στο γάμο μπορεί να είναι πολύ στοργικοί και γίνονται καλοί σύζυγοι και γονείς. Ο τρόπος, όμως, που κάνουν έρωτα μοιάζει περισσότερο με μια τέλεια τεχνική παρά με έκφραση επιθυμίας και δε θα ταίριαζαν με κάποιο σύντροφο που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν το πάθος του.

Είναι πνευματικά ανήσυχοι, μεθοδικοί, λογικοί και μελετηροί. Συνδυάζουν πνευματική ευστροφία με την ικανότητα να αναλύουν πολύπλοκα θέματα. Είναι ικανοί στο να ασχολούνται με τη λεπτομέρεια με κίνδυνο, όμως, κάποιες φορές να αγνοούν ευρύτερα θέματα. Επίσης, αν και είναι τελειομανείς μπορεί να καθυστερήσουν την πρόοδο κάποιας δουλειάς εξαιτίας της υπερβολικής τους ακρίβειας. "Πιάνουν" τα χέρια τους, είναι καλοί τεχνίτες και έχουν εφευρετικό ταλέντο. Λόγω της τελειομανίας τους μπορούν εύκολα να απογοητευτούν εάν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουν.

Τα ελαττώματά τους είναι οι υπερβολές στα χαρακτηριστικά τους: υπερβολική λεπτολογία, επιφυλακτικότητα, μετριοπάθεια μπορούν να γίνουν ενοχλητικά χαρακτηριστικά. Η κριτική τους μπορεί να γίνει γκρίνια, και το ενδιαφέρον για τη λεπτομέρεια μπορεί να μετατραπεί σε υπερεξειδίκευση. Είναι συχνά αναποφάσιστοι σε πολλά θέματα και μπορούν να κάνουν την "τρίχα τριχιά", μετατρέποντας απλά θέματα σε βουνά. Η προνοητικότητά τους μπορεί να γίνει πανουργία και η προσεκτικότητά τους, όταν στραφεί εσωτερικά μπορεί να τους κάνει στενόχωρους και υποχόνδριους. 
 
Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά τους κάνουν καλύτερους υφιστάμενους παρά προϊστάμενους. Οι ευθύνες τους ανησυχούν και τους λείπει η ευρεία στρατηγική αντίληψη που απαιτείται για ηγετικές θέσεις. Είναι καλοί στην επίτευξη περιορισμένων στόχων. Την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον εαυτό τους, την προβάλλουν συχνά στους άλλους. Είναι ικανοί στις τέχνες, στην επιστήμη και στις γλώσσες. Θα τους ταίριαζε περισσότερο μια δουλειά γραφείου, σε κάποια βιβλιοθήκη κ.λπ. Πνευματικά, τους ενδιαφέρει η λύση πρακτικών προβλημάτων και όχι εργασίες ρουτίνας που δεν απαιτούν σκέψη. Η μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, που διαθέτουν, τους κάνει καλούς λογιστές και οικονομολόγους. Μπορούν ακόμη να γίνουν ιατροί, νοσοκόμοι, ψυχολόγοι, δάσκαλοι, επόπτες, μουσικοί, κριτικοί. Η πανουργία τους και η αναλυτική τους ικανότητα μπορεί να τους βάλουν σε πειρασμό να κάνουν κάποια απάτη. Όμως, έχουν αρκετά ανεπτυγμένη ηθική, ώστε να αντισταθούν. Σε κάθε επάγγελμα αφομοιώνουν νέα γνώση, πάντα με προσοχή όμως, διατηρώντας ό,τι παλιό θεωρούν καλό. 
 
 
ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ

Η υγιεινή διατροφή
Οι λίστες
Η υγιεινή
Η τάξη
Το ωφέλιμο
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ

Οι διατροφικοί κίνδυνοι
Καθετί ρυπαρό
Καθετί ακατάστατο
Η αθλιότητα
Η αβεβαιότητα

 

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΠΑΡΘΕΝΟΙ

Michael Jackson
Ray Charles
Greta Garbo
Peter Falk
Cameron Diaz
Claudia Schiffer
Sophia Loren
Keanu Reeves
Sean Connery
Mickey Rourke

 

Δείτε πως τα πάει ο Παρθένος με τους άλλους
Ο ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ


 


o επιστροφή

© 2002 thelo.gr  -  All rights reserved