Thessaloniki, αγγελίες, νέα, Θεσσαλονίκη οδηγός
αγοράς, πολιτιστικά, έξοδος, εκπαίδευση, καιρός, εργασία, τουρισμος, χρησιμα τηλ.

   
Χαρακτηριστικά ζωδίων>Ταύρος    
Χαρακτηριστικά Ταύρου

o επιστροφή


Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο
Τα χαρακτηριστικά των ζωδίων
 

Ο ΤΑΥΡΟΣ
21 Απριλίου - 21
Μαΐου

 
Ο Ταύρος είναι το δεύτερο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και συμβολίζει την πρόοδο και την ανάπτυξη. Είναι σταθερός, πρακτικός, αποφασιστικός, υπομονετικός, αξιόπιστος, εγκάρδιος, πεισματάρης και επίμονος. Δύσκολα θα μπορέσει να καθοδηγήσει κανείς έναν Ταύρο. Οι Ταύροι μπορεί, όμως, οικειοθελώς να ακολουθήσουν κάποιον που εμπιστεύονται. Είναι σταθεροί, ισορροπημένοι, συντηρητικά καλοί, λάτρεις της ειρήνης. Για τους Ταύρους μεγάλη σημασία έχουν υλικές αξίες και υλικά αγαθά. Σέβονται την ιδιοκτησία και τρομάζουν μπροστά στην πιθανότητα να μείνουν χωρίς χρήματα, έτσι κάνουν ό,τι περνάει απ' το χέρι τους προκειμένου να διατηρήσουν την οικονομική ασφάλειά τους.

Πνευματικά είναι έξυπνοι και πρακτικοί, αλλά διατρέχουν τον κίνδυνο να μείνουν αμετάβλητοι στις απόψεις τους, καθώς προτιμούν τα αποδεκτά και αξιόπιστα μονοπάτια. Δεν τους αρέσουν, γενικά, οι αλλαγές. Ο χαρακτήρας τους είναι αξιόπιστος, ακλόνητος, συνετός, δίκαιος, σταθερός και αμετάβλητος μπροστά σε δυσκολίες. Σπάνια μπορεί να γίνουν υπερβολικά ξεροκέφαλοι και εξοργιστικά ισχυρογνώμονες, τετριμμένοι, άκαμπτοι, υπερβολικά συντηρητικοί, φιλόνικοι, μεμψίμοιροι και ανιαροί. Μπορεί να αναμασούν πράγματα που τους έχουν πληγώσει και χρειάζονται να τους λέει κανείς συχνά:"Μπράβο!". 

Οι Ταύροι είναι πιστοί και γενναιόδωροι φίλοι και σύντροφοι με μεγάλες δυνατότητες για αγάπη και αφοσίωση. Σπάνια κάνουν φιλίες και σχέσεις εκτός του κοινωνικού τους επιπέδου. Είναι ευγενικοί, ισορροπημένοι, μετριόφρονες, αργοί στην εκδήλωση του θυμού τους. Αποφεύγουν τις συγκρούσεις. Εάν προκληθούν, όμως, μπορεί να επιδείξουν εκρήξεις θυμού όπου μπορεί να χάσουν εντελώς τον έλεγχό τους. Συχνά είναι, επίσης, τα ευφυολογήματα και οι αστείες εκδηλώσεις τους.

Έχουν ισχυρή αίσθηση για την αισθητική, ενδιαφέρονται για την τέχνη (πιθανόν να έχουν και κάποιο ταλέντο), την ομορφιά και τη μουσική. Μαζί με την αγάπη τους για το "ωραίο" υπάρχει και μια έντονη αγάπη για την καλοπέραση, τις ανέσεις, το καλό φαγητό και ποτό και ίσως χρειαστεί να "παλέψουν" την τάση για μέθη και την απληστία. 

Είναι πάνω από το μέσο όρο "αγαπησιάρηδες". Στον ερωτικό τομέα είναι απλοί και λιγότερο ανοιχτοί σε πειραματισμούς. Γίνονται καλοί σύζυγοι και ευχάριστοι γονείς, χωρίς να είναι υπερβολικά απαιτητικοί ούτε από τα παιδιά τους ούτε από τους συζύγους τους.

Ο Ταύρος είναι το ζώδιο που βρίσκεται πιο κοντά στη γη από οποιοδήποτε άλλο. Ο απώτερος στόχος στη ζωή ενός Ταύρου είναι η διατήρηση της σταθερότητας. Οι Ταύροι θα έπρεπε να ανακαλύψουν τις βαθύτερες και αληθινές τους αξίες. Εάν ανακαλύψουν αυτά δε θα χρειάζεται να "κρέμονται" από ανθρώπους και πράγματα που δε συμβαδίζουν μ' αυτές τις αξίες. 

Επαγγελματικά οι Ταύροι γίνονται καλοί τεχνίτες και δε φοβούνται τις χειρονακτικές δουλειές. Είναι αξιόπιστοι, πρακτικοί, μεθοδικοί και φιλόδοξοι υπακούοντας στους ανωτέρούς τους. Τους αρέσουν οι δουλειές ρουτίνας όπου απαιτείται εμπιστοσύνη και υπευθυνότητα και δεν υπάρχει πίεση, μικρό ρίσκο για αλλαγές και...μια καλή σύνταξη στο τέλος. Είναι, όμως, δημιουργικοί και μπορούν να ιδρύσουν δικές τους επικερδείς επιχειρήσεις με το δικό τους κόπο, καθώς είναι παραγωγικοί. Τα πάνε καλά σε πλήθος επαγγελμάτων: τραπεζικοί, αρχιτέκτονες, οικοδομικές επιχειρήσεις, κάθε μορφή γραφειακής εργασίας, αγροτικές εργασίες, ιατροί, χημικοί, ασφαλιστές, γενικότερα στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και στη μουσική και τη γλυπτική.
 
 
ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ

Η σταθερότητα
Να ελκύονται από άλλους
Τα φυσικά πράγματα
Χρόνος για να σκέφτονται
Η άνεση και η ικανοποίηση
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ

Η διάσπαση
Να τους ασκείται πίεση
Τα συνθετικά, αφύσικα πράγματα
Να τους "τρέχουν"
Οι αλλαγές

 

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΤΑΥΡΟΙ

Sigmund Freud
William Shakespeare
Barbara Streisand
Fred Astaire
Salvador Dali
Audrey Hepburn
Machiavelli
Anthony Quinn
Orson Welles
Tchaikovski

 

Δείτε πως τα πάει ο Ταύρος με τους άλλους
Ο ΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ


 


o επιστροφή

© 2002 thelo.gr  -  All rights reserved