Thessaloniki, αγγελίες, νέα, Θεσσαλονίκη οδηγός
αγοράς, πολιτιστικά, έξοδος, εκπαίδευση, καιρός, εργασία, τουρισμος, χρησιμα τηλ.

   
Χαρακτηριστικά ζωδίων>Σκορπιός    
Χαρακτηριστικά Σκορπιού

o επιστροφή


Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο
Τα χαρακτηριστικά των ζωδίων
 

Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24 Οκτωβρίου - 22
Νοεμβρίου

 
Ο Σκορπιός είναι το πιο ισχυρό, έντονο και με βάθος ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Ακόμη κι όταν δείχνουν ότι έχουν αυτοέλεγχο, κατά βάθος υπάρχουν έντονα και ταραχώδη συναισθήματα. Μοιάζουν με ηφαίστεια κάτω απ' την επιφάνεια της θάλασσας - ανά πάσα στιγμή μπορούν να εκραγούν. Μια καλή αντίληψη μπορεί να διακρίνει στο Σκορπιό τον τιθασευμένο θυμό, την ισχυρότητα, τη μαγνητική ένταση, και την κάποιες φορές υπνωτική προσωπικότητά του. Στις κοινωνικές συναναστροφές είναι ευχάριστοι, τους αρέσει η συζήτηση, είναι συγκρατημένοι, πρόσχαροι και με σεβασμό στους άλλους. 

Στην καθημερινή τους ζωή δείχνουν να είναι αποσυρμένοι απ' το επίκεντρο των πραγμάτων, όσοι τους γνωρίζουν θα ξέρουν ότι αυτό οφείλεται στην προσεκτικότητά τους. Χρειάζονται αυτοπειθαρχία, γιατί είναι σε θέση να γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά τους που τους διαφοροποιούν απ' τους άλλους, καθώς και ότι αυτά (τα χαρακτηριστικά) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καλό και για κακό. Έχουν πολύ κουράγιο και ισχυρή θέληση, βάθος χαρακτήρα, αλλά είναι και πολύ ευαίσθητοι και εύκολα συγκινούνται. Η ευαισθησία τους σε συνδυασμό με την τάση για το ακραίο τους κάνει ευπρόσβλητους και γρήγορα αναγνωρίζουν παντού προσβολές και πληγώνονται (χωρίς να τους το κάνει κανείς ηθελημένα). Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ξεσπάσματα θυμού, με αποτέλεσμα να κάνουν συχνά εχθρούς.

Μπορούν να τιθασεύσουν την ενέργειά τους εποικοδομητικά, μετριάζοντας την αυτοπεποίθησή τους με την εξυπνάδα και τη φιλοδοξία τους με τη μεγαλοψυχία τους. Τους αρέσει να σχετίζονται με συναδέλφους τους μόνο ως "αρχηγοί" και μπορούν να είναι πολύ απότομοι με όσους δε συμπαθούν. Είναι πολύ απαιτητικοί, δε συγχωρούν εύκολα τα λάθη των άλλων, πιθανόν γιατί δε γνωρίζουν τα δικά τους ελαττώματα. Έτσι, συχνά εκφράζουν την απέχθεια δικών τους χαρακτηριστικών θυμώνοντας με τους γύρω τους. Ωστόσο, γίνονται πολύ καλοί φίλοι, αρκεί να μην προσβάλλουν την υπερηφάνειά τους. Ακόμη, έχει την τάση να διακόπτει τη σχέση του με φίλους που δεν τους θεωρεί πλέον χρήσιμους (αυτό το ξέρει και προσπαθεί να το καταπολεμήσει).  

Η δυνατή τους λογική μετριάζεται από τη δημιουργικότητα και τη διαίσθησή τους. Διαθέτουν, επίσης, καλή κρίση και αναλυτική σκέψη. Έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν "διάνοιες" απ' ότι τα άλλα ζώδια. Είναι αντιδραστικοί, σε ιδέες και πράγματα. Ελαττώματά τους είναι ο μεγάλος θυμός, η βιαιότητα, η αλαζονεία, η νοσηρή ζήλια και η εκρηκτικότητα του χαρακτήρα τους. Επίσης, είναι φοβερά αναβλητικοί. Είναι άνθρωποι ικανοί για τόσο πολλά πράγματα που τελικά δεν κάνουν τίποτα, γίνονται νωθροί. Ακόμη, επιζητούν διαρκώς το θαυμασμό των φίλων τους. 

Ο Σκορπιός είναι το σύμβολο του σεξ. Οι Σκορπιοί είναι παθιασμένοι εραστές, οι πιο αισθησιακοί ανάμεσα στα ζώδια. Γι' αυτούς η ένωση με το αγαπημένο τους πρόσωπο είναι κάτι σαν ιεροτελεστία, σκοπός τους είναι να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, να αφεθούν στο σύντροφό τους και να παρασυρθούν μαζί σε μια έκσταση, να πετύχουν την ένωση του νου και του σώματος. 

Τόσο ταλαντούχοι που είναι, διαπρέπουν σε πολλά επαγγέλματα. Μπορούν να γίνουν καλοί χειρούργοι, καθώς διαθέτουν μεγάλη ψυχραιμία, ερευνητές επιστήμονες, ηρωική στρατιώτες. Τα πάνε καλά σε επαγγέλματα που απαιτούν ανάλυση, έρευνα, την επίλυση μυστηρίων. Γίνονται, έτσι, καλοί αστυνομικοί και ντετέκτιβ, πράκτορες, δικηγόροι, φυσικοί, ψυχολόγοι, διπλωμάτες.
 
 
ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ

Η αλήθεια
Κρυμμένες αιτίες
Η δουλειά με νόημα
Να πείθουν
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ

Να τους δίνουν μόνο επιφανειακές πληροφορίες
Να τους εκμεταλλεύονται
Επιπόλαιες σχέσεις
Οι κόλακες και η κολακεία

 

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΣΚΟΡΠΙΟΙ

Richard Burton
Rock Hudson
Pablo Picasso
Jodie Foster
Demi Moore
Winona Ryder
Jamie Lee Curtis
Meg Ryan
Yanni

 

Δείτε πως τα πάει ο Σκορπιός με τους άλλους
Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ


 


o επιστροφή

© 2002 thelo.gr  -  All rights reserved