Thessaloniki, αγγελίες, νέα, Θεσσαλονίκη οδηγός
αγοράς, πολιτιστικά, έξοδος, εκπαίδευση, καιρός, εργασία, τουρισμος, χρησιμα τηλ.

   
Χαρακτηριστικά ζωδίων>Τοξότης    
Χαρακτηριστικά Τοξότη

o επιστροφή


Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο
Τα χαρακτηριστικά των ζωδίων
 

Ο ΤΟΞΟΤΗΣ
23 Νοεμβρίου - 21
Δεκεμβρίου

 
Οι Τοξότες έχουν πολύ θετική στάση απέναντι στη ζωή, είναι γεμάτοι ενέργεια, ευστροφία και περιπετειώδη διάθεση. Τους αρέσουν τα ταξίδια και οι εξερευνήσεις. Ο νους τους είναι διαρκώς ανοιχτός σε νέους τρόπους σκέψης. Είναι αισιόδοξοι και φιλόδοξοι ακόμη κι όταν αποτυγχάνουν. Είναι ιδεαλιστές και δεν απογοητεύονται απ' τις αποτυχίες τους. Είναι ειλικρινείς, έμπιστοι, γενναιόδωροι και διαθέτουν πάθος για τη δικαιοσύνη. Στην κοινωνία θα πολεμούσαν ό,τι μπορεί να θεωρήσουν άξιο και σημαντικό, είναι έτοιμοι για "επανάσταση". Έχουν τη δυνατότητα να εξισορροπούν την πίστη με την ανεξαρτησία. 

Συνήθως είναι μετριοπαθείς, με ισχυρή αίσθηση της ηθικής. Καμιά φορά δίνουν μεγαλύτερη σημασία στους ίδιους τους κώδικες (ηθικούς ή θρησκευτικούς) παρά σε ό,τι αυτοί σημαίνουν.

Είναι ανοιχτόμυαλοι, προνοητικοί, έχουν καλή κρίση και μπορούν να είναι έξυπνοι στις συζητήσεις. Τους αρέσει να ξεκινούν νέα έργα και νιώθουν την ανάγκη να καταλαβαίνουν καθετί καινούργιο. Σκέφτονται γρήγορα, έχουν καλή διαίσθηση και πρωτότυπη σκέψη. Είναι καλύτεροι στο να προσαρμόζουν πράγματα παρά να τα κατασκευάζουν απ' την αρχή. Συνεργάζονται με άτομα διαφορετικού χαρακτήρα που θα τους συμπληρώνουν. 

Οι Τοξότες είναι φλογεροί, ειλικρινείς και ευθείς στις σχέσεις τους, συνήθως είναι συμβατικοί και ασκούν έλεγχο επάνω στη σεξουαλικότητά τους. Εάν απογοητευτούν ερωτικά, μπορεί να νιώθουν γι' αυτό άσχημα σε όλη τους την υπόλοιπη ζωή ή να εκδικηθούν το αντίθετο φύλο με το να γίνουν ασύστολοι ερωτικά. Έχουν μεγαλύτερη τάση απ' τα άλλα ζώδια στο να κάνουν αταίριαστες σχέσεις. Εάν κάνουν επιτυχή γάμο, γίνονται καλοί σύζυγοι και τρυφεροί γονείς. Δεν παύει, όμως, ποτέ το σπίτι να είναι η βάση για τα ταξίδια και τις περιπέτειες που πάντα σχεδιάζουν. Τους αρέσει να αισθάνονται ελεύθεροι και συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με το δίλημμα: οικογένεια ή επάγγελμα, αφήνοντας την επαγγελματική ζωή να κυριεύει την οικογενειακή. Οι γυναίκες Τοξότες είναι ισότιμοι των ανδρών Τοξοτών: ακόμη κι αν δεν αντιμετωπίζουν το δίλημμα εργασία-σπίτι, δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και διατρέχουν τον κίνδυνο να χαρακτηριστούν ψυχρές.

Στις άλλες τους σχέσεις είναι αξιόπιστοι. Σπάνια εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη κάποιου. Μπορούν, βέβαια, να θυμώσουν πολύ, και τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες Τοξότες ξέρουν ακριβώς τι είναι εκείνο που θα πληγώσει περισσότερο τον "αντίπαλο". Κατά τα άλλα είναι μεγαλόψυχοι στο να συγχωρούν προσβολές των γύρω τους και πολύ υπεύθυνα άτομα όταν φροντίζουν ή έχουν υπό την προστασία τους κάποια πιο αδύναμα άτομα. 

Τα αρνητικά τους είναι η τάση τους να θυμώνουν εύκολα, ακόμη και με ασήμαντα πράγματα, μπορούν να γίνουν υπερβολικά απαιτητικοί απέναντι σε συναδέλφους τους. Μπορούν στο χώρο εργασίας να είναι απαιτητικοί, κυρίαρχοι και απερίσκεπτοι, και καυχησιάρηδες, αγενείς και άμετροι στην ιδιωτική τους ζωή.  

Τα χαρακτηριστικά τους τούς επιτρέπουν να ασχολούνται με διάφορα επαγγέλματα. Έχουν μια φυσική τάση για τη διδασκαλία, τη φιλοσοφία και την επιστήμη. Ακόμη, γίνονται καλοί δικηγόροι, πολιτικοί αλλά καταπιάνονται με επιτυχία και σε τομείς όπως η διαφήμιση, οι δημόσιες σχέσεις, η κοινωνική πρόνοια. Πιθανόν να τους βρείτε σε επαγγέλματα που απαιτούν διαρκή μετακίνηση ή ταξίδια: στρατιωτικοί, πωλητές κ.λπ. Τέλος, μπορούν να γίνουν καλοί μουσικοί, οδηγοί αυτοκινήτων και αεροπλάνων.
 
 
ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ

Τα ταξίδια
Να φτάνουν στο "ψαχνό" των θεμάτων
Η ελευθερία
Νόμοι και νοήματα
Η αίσθηση των πραγμάτων
 
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ

"Ξεκάρφωτες" θεωρίες
Να τους "δένουν" στο σπίτι
Το να τους αναγκάζουν να κάνουν πράγματα
Το να μένει κανείς αδρανής
Να τον "φορτώνουν" με λεπτομέρειες
 

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΤΟΞΟΤΕΣ

Beethoven
Maria Callas
Kirk Douglas
Jane Fonda
Jim Morrison
Dionne Warwick
Frank Sinatra
Jimmi Hendrix
Steven Spielberg
Woody Allen
Kim Basinger
Tina Turner
Billy Idol

 

Δείτε πως τα πάει ο Τοξότης με τους άλλους
Ο ΤΟΞΟΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ


 


o επιστροφή

© 2002 thelo.gr  -  All rights reserved