Thessaloniki, αγγελίες, νέα, Θεσσαλονίκη οδηγός
αγοράς, πολιτιστικά, έξοδος, εκπαίδευση, καιρός, εργασία, τουρισμος, χρησιμα τηλ.

   
Χαρακτηριστικά ζωδίων>Ζυγός    
Χαρακτηριστικά Ζυγού

o επιστροφή


Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο
Τα χαρακτηριστικά των ζωδίων
 

Ο ΖΥΓΟΣ
24 Σεπτεμβρίου - 23
Οκτωβρίου

 
Ο Ζυγός είναι το μόνο ζώδιο που το σύμβολό του είναι άψυχο, ενώ όλων των άλλων ζωδίων συμβολίζουν είτε ανθρώπους είτε ζώα. Πολλοί το θεωρούν ως το πιο επιθυμητό ζώδιο, γιατί εκπροσωπεί το ζενίθ του χρόνου, την εποχή που θερίζονται όσα με κόπο έχουν προετοιμαστεί απ' την άνοιξη. Ο Ζυγός είναι κομψός, γοητευτικός, έχει καλό γούστο, είναι ευγενικός, αγαπάει το όμορφο και την αρμονία.

Οι Ζυγοί έχουν καλή κριτική ικανότητα, μπορούν να δουν και να κρίνουν διάφορες καταστάσεις αντικειμενικά. Δε δέχονται εύκολα τα επιχειρήματα των άλλων. Απ' τη στιγμή που θα καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα, αυτό τους φαίνεται αυτονόητο και δε δέχονται αλλαγές στη γνώμη τους. Ανησυχούν με την κριτική και διψούν για επιβεβαίωση. Γενικά ο χαρακτήρας τους είναι ισορροπημένος, διπλωματικός και μετρημένος. 

Είναι ευαίσθητοι στις ανάγκες των άλλων κι έχουν το χάρισμα να καταλαβαίνουν απόλυτα τις συναισθηματικές ανάγκες των συντρόφων τους. Είναι απ' τους ανθρώπους που χαίρεται κανείς να είναι μαζί τους. Απεχθάνονται τη σκληρότητα και τις διαμάχες ανάμεσα στους ανθρώπους, έτσι πάντα προσπαθούν να συμβιβαστούν και να συνεργαστούν με τους γύρω τους.

Πνευματικά είναι περισσότερο καλλιτέχνες παρά λογικοί, αν και συνήθως παραείναι ισορροπημένοι για να γίνουν καλοί καλλιτέχνες. Έχουν καλή αντίληψη και παρατηρητικότητα και η κριτική τους ικανότητα (με την οποία αξιολογούν τις πράξεις των άλλων αλλά και τις δικές τους) βοηθάει στην καλή τους απόδοση σε όλους τους τομείς.

Στις προσωπικές τους σχέσεις δείχνουν κατανόηση για τις απόψεις των άλλων, προσπαθούν να λύσουν πιθανές διαφορές, και προτιμούν να γίνουν αυτοί "οι κακοί" και να κατηγορηθούν από το να χαλάσουν μια φιλία ή μια σχέση. Τον έρωτα το λατρεύουν, φτάνοντας συχνά μέχρι τα άκρα. Η διαρκής ευγένεια του Ζυγού μπορεί να καταπραΰνει το/τη σύντροφό του μετά από κάποιο καβγά. Ο/Η σύζυγος του Ζυγού δε θα παραπονεθεί ποτέ για το ότι δεν τον/την καταλαβαίνει. Είναι το ζώδιο με τη μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και τη μεγαλύτερη αποδοχή των σφαλμάτων των άλλων.

Αρνητικά χαρακτηριστικά του Ζυγού είναι η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα πράγματα και η επιπολαιότητα. Ο Ζυγός μπορεί να είναι αναποφάσιστος, ανήσυχος με τη ρουτίνα, συμβατικός και συνεσταλμένος, χαλαρός σε σημείο αδράνειας. Σπάνια θυμώνει ακόμη και όταν η περίσταση απαιτεί έστω ένα σημάδι ενόχλησης. Παρ' όλα αυτά κάποιες φορές οι Ζυγοί μπορεί να ξεσπάσουν με έντονη οργή. Η αγάπη που τρέφουν για την ικανοποίηση μπορεί να τους οδηγήσει σε μεγάλα έξοδα. Οι άντρες Ζυγοί μπορεί να γίνουν ριψοκίνδυνοι τζογαδόροι, οι γυναίκες πάλι μπορεί να ξοδεύουν απερίσκεπτα σε διάφορους τομείς και ιδέες που έχουν ασπαστεί. Και τα δυο φύλα γίνονται μεγάλοι κουτσομπόληδες. Αυτό πηγάζει απ' την περιέργειά τους να ανακαλύψουν καθετί συμβαίνει γύρω τους στην κοινωνία.

Επαγγελματικά δεν τους αρέσουν οι σκληρές, βρώμικες δουλειές. Κάποιοι απ' αυτούς είναι συγκρατημένοι, κάποιοι άλλοι πιο φιλόδοξοι. Η απέχθειά τους για τα ακραία τους κάνει καλούς διπλωμάτες, όχι όμως καλούς υποστηρικτές πολιτικών κομμάτων, καθώς οι απόψεις τους βρίσκονται στο μέτρο γιατί μπορούν να δουν τις απόψεις των άλλων. Γίνονται καλοί διαχειριστές, δικηγόροι (έχουν καλή αίσθηση της δικαιοσύνης - πιθανό εμπόδιο σε μια δικηγορική καριέρα), τραπεζικοί, καθώς εμπνέουν εμπιστοσύνη. Ακόμη, μπορούν να διαπρέψουν στις τέχνες, να γίνουν συνθέτες, κριτικοί, συγγραφείς, διακοσμητές.
 
 
ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ

Τα λεπτά γούστα
Να μοιράζονται
Η ευθυμία
Η ευγένεια
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ

Η βία
Η αδικία
Η σκληρότητα
Τα fashion victims

 

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΖΥΓΟΙ

Brigitte Bardot
Mahatma Gandhi
Rita Hayworth
John Lennon
Franz Liszt
Oscar Wilde
Toni Braxton
Susan Saradon
Sting
Michael Douglas

 

Δείτε πως τα πάει ο Ζυγός με τους άλλους
Ο ΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ


 


o επιστροφή

© 2002 thelo.gr  -  All rights reserved