Thessaloniki, αγγελίες, νέα, Θεσσαλονίκη οδηγός
αγοράς, πολιτιστικά, έξοδος, εκπαίδευση, καιρός, εργασία, τουρισμος, χρησιμα τηλ.

   
Χαρακτηριστικά ζωδίων>Λέων    
Χαρακτηριστικά Λέοντος

o επιστροφή


Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο
Τα χαρακτηριστικά των ζωδίων
 

Ο ΛΕΩΝ
23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου

 
Ο Λέων είναι το πιο κυριαρχικό, δημιουργικό και εξωστρεφές ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Οι Λέοντες είναι μεγαλοπρεπείς, με μεγάλη αντοχή, μεγαλόψυχοι...είναι οι μονάρχες ανάμεσα στα ζώδια, όπως το λιοντάρι ανάμεσα στα ζώα. Είναι φιλόδοξοι, θαρραλέοι, με ισχυρή θέληση, θετικοί, ανεξάρτητοι, με αυτοέλεγχο και αυτοπεποίθηση. Ως γεννημένοι αρχηγοί, είναι πιο αποτελεσματικοί σε θέσεις όπου έχουν την εξουσία, προκαλώντας την εμπιστοσύνη στους υφισταμένους τους, με τα χαρακτηριστικά τους. Είναι εύκολοι χαρακτήρες, ξέρουν τι θέλουν, και χρησιμοποιούν όλες τους τις δυνάμεις και τη δημιουργικότητά τους για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν. Είναι τολμηροί στις σκέψεις και στις πράξεις τους. Η φιλοδοξία τους κάποιες φορές φοβίζει τους αντιπάλους τους ενώ ο πρακτικός τους νους εμπνέει εμπιστοσύνη σε όσους τους ακολουθούν. Γενικά, είναι καλοί, ανθρωπιστές, ιδεαλιστές, ευεργέτες. Είναι έξυπνοι και ανοιχτόμυαλοι.  

Τα αρνητικά τους μπορεί να είναι όσα και τα θετικά τους. Ένας υπερβολικά αρνητικός Λέων μπορεί να είναι ό,τι πιο δυσάρεστο μπορεί να δει κανείς, καθώς επιδεικνύει υπερβολική υπεροψία, αυτοκρατορική υπερηφάνεια, αλαζονεία. Εάν υποψιαστούν ή ζηλέψουν κάποιον αντίπαλο χρησιμοποιούν κάθε μέσο: πανουργίες, ψέματα και "κόλπα" για να τους "βγάλουν απ' τη μέση". Είναι εγωκεντρικοί, τους αρέσει η κολακεία, η επίδειξη, ο στόμφος. Επιδεικνύουν πομπώδη συμπεριφορά, υπεροχή με μια δόση "σνομπ", υπερηφάνεια και περιφρονούν τους "κατώτερούς" τους. Επιπλέον, έχουν μεγάλο πάθος για τη "χλιδή", για την εξουσία, απεριόριστη ερωτική διάθεση, συναισθηματική ευαισθησία. Γενικά, έχουν μια εσωτερική τάση να εξισορροπούν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά (όλα μαζί δεν κάνουν κανέναν να τους συμπαθεί).

Στις σχέσεις τους με τους άλλους οι Λέοντες είναι ανοιχτοί, ειλικρινείς, αυθεντικοί και πιστοί. Τους αρέσει να βγαίνουν έξω και είναι ευθείς και καλόκαρδοι. Απογοητεύονται πάρα πολύ όταν τους εγκαταλείπουν εκείνοι που εμπιστεύονταν. Δεν είναι καλοί κριτές του χαρακτήρα. ΄Έχουν έντονη ερωτική διάθεση, κάποιες φορές παθιάζονται τόσο με το άλλο φύλο ώστε τους κάνει επιρρεπείς σε απιστίες. Πιθανόν να έχουν πολλούς συντρόφους, γιατί τους αρέσει η ικανοποίηση και το ωραίο...Έχουν αυτή την τάση για απιστίες και την απάτη. Συχνά αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διαλύεται κάποιος γάμος τους. Ωστόσο, είναι ειλικρινείς και γενναιόδωροι απέναντι στους αγαπημένους τους, για...όσο κρατάει η αγάπη. Απαιτούν να τους υπηρετήσουν, οι ίδιοι όμως δε προσφέρουν. 

Στην επαγγελματική τους ζωή τα πάνε καλά στα "ψηλά" γραφεία...Μπορείτε να τους βρείτε σε θέσεις πολιτικές, διευθυντικές. Έχουν πολύ καλές οργανωτικές ικανότητες. Εάν είναι τεχνίτες, θα αναρριχηθούν ώστε να γίνουν κάποια μέρα "αφεντικά", τόσο επειδή είναι από τη φύση τους φιλόδοξοι, όσο και επειδή απεχθάνονται τις χειρονακτικές εργασίες. Στο χώρο της τέχνης και του θεάματος μπορούν να γίνουν "σταρ του σινεμά", διευθυντές ορχήστρας, μουσικοί και ζωγράφοι. Οι γυναίκες-Λέοντες είναι ικανές και στο χώρο της κοινωνικής πρόνοιας και του εθελοντισμού.
 
 
ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ

Οι περίεργες και παράτολμες δραστηριότητες
Η πλούσια, πολυέξοδη ζωή
Η επίδειξη και η μεγαλοπρέπεια
Τα παιδιά
Το δράμα
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ

Να κάνουν πράγματα με ασφάλεια
Η κοινότυπη ζωή, η ρουτίνα
Οι στενόμυαλοι άνθρωποι
Η τσιγγουνιά
Η μέτρια ευφυΐα

 

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΛΕΟΝΤΕΣ

Napoleon Bonaparte
Bernard Shaw
Sandra Bullock
Henry Ford
Alfred Hitchcock
Mata Hari
Benito Mussolini
Gene Kelly
Fidel Castro
Andy Warhol

 

Δείτε πως τα πάει ο Λέων με τους άλλους
Ο ΛΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ


 


o επιστροφή

© 2002 thelo.gr  -  All rights reserved