Thessaloniki, αγγελίες, νέα, Θεσσαλονίκη οδηγός
αγοράς, πολιτιστικά, έξοδος, εκπαίδευση, καιρός, εργασία, τουρισμος, χρησιμα τηλ.

   
Χαρακτηριστικά ζωδίων>Δίδυμοι    
Χαρακτηριστικά Διδύμων

o επιστροφή


Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο
Τα χαρακτηριστικά των ζωδίων
 

ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ
22 Μαϊου - 21 Ιουνίου

 
Οι Δίδυμοι είναι το τρίτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και συμβολίζει την ταχύτητα της σκέψης. Έχουν "διπλή" φύση, απατηλή, πολύπλοκη και αντιφατική. Από τη μια έχουν το χάρισμα της προσαρμοστικότητας και της ευμεταβλητότητας και από την άλλη τα αρνητικά της διπλοπροσωπίας και του φευγαλέου. Ο πλανήτης τους, ο Ερμής, είναι ο πλανήτης της νεότητας και της παιδικής ηλικίας, συνεπώς οι Δίδυμοι εκδηλώνουν τα θετικά και τα αρνητικά των νέων ανθρώπων. Όταν είναι καλοί είναι πολύ καλοί, όταν είναι κακοί...είναι κάκιστοι. Σαν παιδιά, είναι ζωηροί, χαρούμενοι όταν τα πράγματα είναι όπως τα θέλουν. Είναι εφευρετικοί, εγωκεντρικοί και αεικίνητοι. Διαρκώς καταπιάνονται με νέες ενασχολήσεις, πάντα με ενθουσιασμό. Υστερούν, όμως, στην εφαρμογή, χρειάζονται διαρκώς νέα ενδιαφέροντα, μεταπηδούν από το ένα στο άλλο. Για τους Διδύμους η ζωή είναι ένα παιχνίδι, γεμάτο από καινούργια πράγματα, διαρκής διασκέδαση, χωρίς δουλειά, υποχρεώσεις και ρουτίνα. Οι πολλές αλλαγές και η ταυτόχρονη ενασχόληση με διάφορα πράγματα τους προκαλεί δυσκολία στη λήψη αποφάσεων.  

Είναι στοργικοί, ευγενικοί, αφοσιωμένοι και γενναιόδωροι απέναντι σε εκείνους που υποφέρουν. Μέσα σε κάποια όρια: η έκφραση αυτών των συναισθημάτων να μην επηρεάζει τη δική τους άνεση. Είναι ελκυστικοί και χρησιμοποιούν αυτή την έλξη για να πετύχουν τους στόχους τους: μπορούν να πουν αδίστακτα ψέματα, να είναι διφορούμενοι, πανούργοι, να ξεφύγουν από ευθύνες φορτώνοντάς τις σε άλλους ανθρώπους. Στις καλές τους στιγμές μπορούν να είναι και ειλικρινείς, αλλά...το προσωπικό συμφέρον είναι πάντα το κίνητρο. Όταν τα πράγματα δεν τους πάνε καλά, κατσουφιάζουν σα μικρά παιδιά. Σαν παιδιά, επίσης, θέλουν πάντα να τους προσέχουν, να τους λατρεύουν, να τους αφιερώνουν χρόνο, να ασχολούνται μαζί τους και...θυμώνουν όταν δεν παίρνουν αυτό που θέλουν. Προσέχουν κάθε αλλαγή γύρω τους και μπορούν να γίνουν απαισιόδοξοι, δύσθυμοι, δύστροποι και εγωκεντρικοί όταν οι καταστάσεις τους αναγκάσουν να "πολεμήσουν". Όταν οι συνθήκες της ζωής δυσκολέψουν πολύ, η δύναμη της θέλησης μπορεί να τους εγκαταλείψει εντελώς. Μπορούν να χάσουν την αυτοπεποίθησή τους, να παραιτηθούν. Από την άλλη η  η ευμεταβλητότητά τους μπορεί να τους κάνει να προσαρμοστούν.

Οι Δίδυμοι είναι έξυπνοι, εύστροφοι, έχουν καλή διαίσθηση και τους αρέσουν οι νοητικές προκλήσεις. Δυσκολεύονται, όμως, να διατηρήσουν την προσοχή τους για πολύ χρονικό διάστημα. Η ευστροφία τους έχει ως αποτέλεσμα να διψούν για μάθηση από τη μικρή κιόλας ηλικία και σε όλη τους τη ζωή. Έχουν αναλυτική σκέψη και η ικανότητά τους να βλέπουν και τις δύο πλευρές ενός θέματος συχνά τους δυσκολεύει στη λήψη αποφάσεων. 

Στον έρωτα είναι άστατοι, χωρίς να το θέλουν, επειδή υπάρχει ασυνέπεια στο συναισθηματικό τους κόσμο. Υπάρχει μια πλευρά των Διδύμων που είναι πολύ συναισθηματική, αλλά υπάρχει και η άλλη που τους κάνει εχθρικούς στη συναισθηματικότητα και στους ρομαντισμούς. Γενικά, οι Δίδυμοι δεν παίρνουν πολλά πράγματα στα σοβαρά (πιθανόν τίποτα). Έτσι, και στην αγάπη η ένταση των συναισθημάτων μπορεί να είναι μεγάλη στην αρχή, στη συνέχεια μπορεί να δείξουν ψυχρότητα, πολλές φορές πληγώνοντας τους άλλους και μάλιστα δεν προσπαθούν να κατανοήσουν τον πόνο που προκάλεσαν. Τους αρέσουν οι ίντριγκες, το "κυνήγι", αλλά μόλις πιάσουν το "θήραμα" χάνουν το ενδιαφέρον τους και ψάχνουν το επόμενο. Σε λιγότερο σοβαρές καταστάσεις γίνονται πνευματώδεις συνομιλητές και καλοί γνωστοί περισσότερο παρά φίλοι.  

Αν και τα γενικά χαρακτηριστικά τους τούς κάνουν αναξιόπιστους μπορούν να πετύχουν πολλά στη ζωή τους. Συχνά χειρίζονται καλά το λόγο και μπορεί να γίνουν διπλωμάτες, δάσκαλοι, συγγραφείς, ποιητές, δημοσιογράφοι ή δικηγόροι. Στην εργασία τους ικανοποιούν οι δουλειές που απαιτούν ευστροφία και περιλαμβάνουν αλλαγές στο περιβάλλον (κάτι που να περιλαμβάνει επαγγελματικά ταξίδια ας πούμε). Επειδή είναι λογικοί και αναλυτικοί γίνονται καλοί επιστήμονες. Επίσης, μπορούν να γίνουν καλοί στρατιωτικοί, γιατί δε θεωρούν τίποτα επικίνδυνο, κι έτσι, μπορούν να αναδειχθούν και σε ήρωες. 
 
 
ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ

Η συζήτηση
Το νέο και ασυνήθιστο
Ποικιλία στη ζωή
Πολλαπλές ενασχολήσεις - ταυτόχρονα
Το διάβασμα
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ

Να νιώθουν "δεμένοι"
Η μάθηση
Να μπαίνουν σε "καλούπια"
Πνευματική αργία
Η μοναξιά

 

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ

Marilyn Monroe
John F Kennedy
Bob Dylan
Paul McCartney
Dean Martin
Marilyn Monroe
Nicole Kidman
Kathleen Turner
Clint Eastwood
Prince

 

Δείτε πως τα πάνε οι Δίδυμοι με τους άλλους
ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ


 


o επιστροφή

© 2002 thelo.gr  -  All rights reserved