Thessaloniki, αγγελίες, νέα, Θεσσαλονίκη οδηγός
αγοράς, πολιτιστικά, έξοδος, εκπαίδευση, καιρός, εργασία, τουρισμος, χρησιμα τηλ.

   
Χαρακτηριστικά ζωδίων>Καρκίνος    
Χαρακτηριστικά Καρκίνου

o επιστροφή


Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο
Τα χαρακτηριστικά των ζωδίων
 

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου

 
Ο Καρκίνος είναι το λιγότερο ξεκάθαρο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Μπορεί να είναι συνεσταλμένος, ντροπαλός, νωθρός και εσωστρεφής αλλά και ο πιο εξέχων ανάμεσα στα ζώδια. Βασικά είναι "σπιτόγατος" και συντηρητικός. Στη γυναίκα Καρκίνο αρέσει η μεγάλη οικογένεια με τα πολλά παιδιά. Τους αρέσει να φτιάχνουν το χώρο που τους αρέσει περισσότερο, δηλαδή το σπίτι τους, όχι για επίδειξη αλλά για προσωπική ευχαρίστηση. 

Δεν είναι και ακριβώς ακοινώνητοι, απλά για τους Καρκίνους υπάρχει η ώρα για τα κοινωνικά και η ώρα για τον εαυτό τους. Επιφανειακά ο Καρκίνος μπορεί να δείχνει σκληρός, απαθής, ψυχρός, άκαμπτος, ισχυρογνώμων, αποφασισμένος, ενεργητικός, εύστροφος, διαισθητικός και σοφός. Οι δικοί του άνθρωποι, ωστόσο, βλέπουν έναν πολύ διαφορετικό χαρακτήρα, έναν ευαίσθητο άνθρωπο που ενδιαφέρεται για εκείνους που τον αγαπούν. Έχουν τη δυνατότητα να "μπαίνουν στο πετσί του άλλου" λόγω της ανεπτυγμένης τους φαντασίας και της διαίσθησης. Κάποιες φορές παρασύρονται από τη φαντασία τους, ζώντας τη ζωή τους σύμφωνα με κάποιο ρομαντικό πρότυπο που έχουν πλάσει. Τους αρέσει η τέχνη και η λογοτεχνία και συχνά οι ίδιοι ασχολούνται μ' αυτά. Εάν και δείχνουν προσγειωμένοι, συχνά μπορεί να παρασυρθούν από κάποιες ακραίες αντιλήψεις. 

Στις σχέσεις τους χαρακτηρίζονται από ένα μείγμα σκληρότητας και τρυφερότητας. Πολύ συναισθηματικοί και ρομαντικοί, στο γάμο, όμως, λιγότερο συναισθηματικοί, κυρίως πιστοί. Ακόμη κι αν κάνουν εξωσυζυγικές σχέσεις (αρκετά πιθανό γιατί ειδικά ο άντρας Καρκίνος είναι ανοιχτός σε ερεθίσματα αισθησιακά), πάντα παραμένουν πιστοί στο σπίτι και την οικογένεια, θεωρώντας τον εαυτό τους προστάτη τους. Και ο άντρας και η γυναίκα Καρκίνος είναι "αγαπησιάρηδες", δίνουν πολλά και ζητούν λίγα ως αντάλλαγμα. Επηρεάζονται πολύ από εκείνους που αγαπούν και μπορούν να παρασυρθούν από κάποιο συναίσθημα της στιγμής. Είναι πιστοί φίλοι, πιστοί στην "παρέα", με την ίδια έννοια που είναι πιστοί και στην οικογένεια και την πατρίδα τους.

Οι Καρκίνοι έχουν καλή μνήμη, ειδικά για συναισθηματικά φορτισμένα γεγονότα του παρελθόντος τα οποία μπορεί να κουβαλούν σε όλη τους τη ζωή. 

Μπορεί να είναι ακατάστατοι, κατσούφηδες, απομακρυσμένοι, μελαγχολικοί, με μια τάση προς την αυτολύπηση και τη μεμψιμοιρία, με αισθήματα κατωτερότητας, ευαίσθητοι στις προσβολές (που συχνά μόνοι τους φαντάζονται). Συχνά προσαρμόζουν τις απόψεις τους ακολουθώντας τις επικρατούσες απόψεις και τα ρεύματα της εποχής, τους λείπει η σταθερότητα. Μπορούν εύκολα να επηρεαστούν και να διαφθαρούν. Ακόμη, ο ρομαντισμός τους μπορεί με μια έννοια να τους κάνει ένθερμους υποστηρικτές ομάδων, αθλητικών και άλλων. 

Επαγγελματικά μπορούν να διαπρέψουν σε διάφορες ενασχολήσεις. Καθώς ενδιαφέρονται για το τι σκέφτονται οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν καλοί δημοσιογράφοι, συγγραφείς, πολιτικοί (περισσότερο παρασκηνιακά κι όχι με πολλή δημοσιότητα). Μπορούν, ακόμη, να εργαστούν σε χώρους όπου παρέχονται υπηρεσίες προς άλλους, όπως νοσοκόμοι, κοινωνικοί λειτουργοί, αλλά και σε catering, μάγειρες κ.α. Κάποιες φορές ενδιαφέρονται και για το εμπόριο. Σ' αυτό, επίσης, μπορούν να πετύχουν αφού είναι πολύ οργανωτικοί, με καλή αίσθηση της αξίας. Λόγω ρομαντισμού μπορεί να βρεθούν και σε εργασίες όπως αντικέρ ή γενικά σε χώρους όπου μπορεί να ανακαλύπτονται νέα πράγματα. Κάποιοι απ' αυτούς μπορεί να γίνουν μεσίτες, κηπουροί ή ναυτικοί. 
 
 
ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ

Τα χόμπι
Ο ρομαντισμός
Τα παιδιά
Η πατρίδα και η οικογένεια
Οι ομάδες
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ

Η επιδείνωση των καταστάσεων
Η αποτυχία
Η αντίδραση
Να τους λένε τι να κάνουν
Οι συμβουλές

 

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΙ

Julius Caesar
Nelson Mandela
Mike Tyson
Louis Armstrong
Bill Cosby
Ernest Hemingway
Hermann Hesse
Rembrandt
Nikola Tesla
Harrison Ford
Tom Hanks
Tom Cruise
Sylvester Stallone
Meryl Streep

 

Δείτε πως τα πάει ο Καρκίνος με τους άλλους
Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ


 


o επιστροφή

© 2002 thelo.gr  -  All rights reserved