Thessaloniki, αγγελίες, νέα, Θεσσαλονίκη οδηγός
αγοράς, πολιτιστικά, έξοδος, εκπαίδευση, καιρός, εργασία, τουρισμος, χρησιμα τηλ.

   
Χαρακτηριστικά ζωδίων>Κριός    
Χαρακτηριστικά Κριού

o επιστροφή


Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο
Τα χαρακτηριστικά των ζωδίων
 

Ο ΚΡΙΟΣ
21 Μαρτίου - 20 Απριλίου

 
Η εαρινή ισημερία, 21 Μαρτίου, είναι η έναρξη του νέου ζωδιακού έτους και, έτσι, ο Κριός σηματοδοτεί την αρχή νέων πραγμάτων. Ο Κριός είναι φιλόδοξος, αυθόρμητος, ενθουσιώδης και γεμάτος ενέργεια. Είναι, ακόμη, πρωτοπόρος τόσο στη σκέψη όσο και στην πράξη. Πολύ ανοιχτός σε νέες ιδέες και λάτρης της ελευθερίας. Βλέπει θετικά τις αλλαγές και τίποτα δεν τον απομακρύνει από το στόχο του, εκτός από τη δική του ανυπομονησία (το παθαίνει αυτό όταν δε βλέπει γρήγορα αποτελέσματα).

Οι Κριοί είναι "καθοδηγητές" και ενδιαφέρονται για εκείνους που τους "ακολουθούν", είναι υπεύθυνα άτομα. Οι ίδιοι δεν είναι τόσο καλοί υπό την "αρχηγία" κάποιου άλλου. Είναι απρόθυμοι να υπακούσουν ή να ακολουθήσουν κάποια οδηγία εάν τη θεωρήσουν άσκοπη ή εάν δε συμφωνούν μ' αυτή. Ασχολούνται αρκετά με τον εαυτό τους, θετικά και αρνητικά. Εμπιστεύονται τον εαυτό τους αλλά καμιά φορά είναι εγωκεντρικοί, ασχολούμενοι με την προσωπική τους ανάπτυξη και τη σωματική ικανοποίηση. Η υπερβολική τους ενέργεια τους κάνει καμιά φορά ισχυρογνώμονες, επιθετικούς, προσβάλλονται εύκολα.

Στις σχέσεις τους οι Κριοί είναι ειλικρινείς, άμεσοι και δίκαιοι και γίνονται καλοί και γενναιόδωροι φίλοι. Ακόμη, διαθέτουν έντονη σεξουαλικότητα με αποτέλεσμα να γίνονται γεμάτοι πάθος εραστές οι οποίοι, όμως, δύσκολα ικανοποιούνται. Ενα αρνητικό χαρακτηριστικό που αφορά τις σχέσεις, είναι το ότι θυμώνουν με τη βραδύτητα και τη "μετριότητα" φίλων ή συντρόφων τους και συχνά επιτίθενται στα "ευάλωτα σημεία" των άλλων. Η "υψηλή" σεξουαλικότητά τους μπορεί να οδηγήσει σε συμπεριφορές επίδειξης "κατακτήσεων" του αντίθετου φύλου. Ίσως, ακόμη, τους παραπλανήσει σε κάποια λανθασμένη απόφαση για γάμο. Οι Κριοί είναι αφοσιωμένοι γονείς - θα έδιναν και τη ζωή τους, αν χρειαζόταν, για να προστατέψουν τα παιδιά τους. Είναι ίσως ο καλύτερος γονέας ανάμεσα στα ζώδια.

Οι Κριοί έχουν πολύ καλές οργανωτικές ικανότητες, με ταλέντο και πρωτοτυπία, αλλά τους λείπει συχνά η πειθαρχία (πρέπει να βρίσκουν "κατώτερους" που θα κάνουν τις δουλειές για λογαριασμό τους). Έχουν καλή διαίσθηση, καλό λόγο και τη δυνατότητα να εμπνέουν τους γύρω τους.
Πνευματικά οι Κριοί είναι έξυπνοι και αντικειμενικοί, ωστόσο, κάποιες φορές μπορεί να οδηγηθούν σε ακραίες απόψεις. Είναι εύστροφοι αλλά κάποιες φορές μπορεί να παραπλανηθούν και να είναι υπερβολικά αισιόδοξοι. Εκείνα που θα έπρεπε να "εξασκήσουν" οι Κριοί είναι ο αυτοέλεγχος και η πειθαρχία των ικανοτήτων και των κλίσεων του χαρακτήρα τους προς όφελος του χώρου στον οποίο ζουν.

Αν και δραστήριοι, καμιά φορά είναι καλό να αφήνονται σε κάποιες καταστάσεις παρά να προσπαθούν να τα βάλουν με κάτι πολύ ισχυρότερο και μεγαλύτερό τους.
Θα πρέπει να μάθουν να ξεχωρίζουν τα πράγματα που μπορούν να αλλάξουν από αυτά που δεν μπορούν. Αυτό απαιτεί υπομονή, την οποία, επίσης πρέπει να αποκτήσουν...

Επαγγελματικά οι Κριοί γίνονται καλοί αθλητές, ορειβάτες, γιατροί, εξερευνητές (ιδεών και τόπων), στρατιώτες, ναυτικοί, αεροπόροι, αλλά θα τους βρείτε και σε "καθοδηγητικές" θέσεις στην οικονομία και την πολιτική.
 
ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ

Η δράση
Να βγαίνουν πρώτοι
Οι προκλήσεις
Να πετυχαίνουν στόχους
Ο αυθορμητισμός
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ

Η αναμονή
Η παραδοχή της αποτυχίας
Η αντίθετη προς τη δική τους άποψη
Η καταπίεση
Η συμβουλή άλλων ανθρώπων

 

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΚΡΙΟΙ

Charlie Chaplin
Marlon Brando
Bette Davis
Adolf Hitler
Vincent van Gogh
Leonardo da Vinci
Diana Ross
Billie Holliday
Quentin Tarantino
Eric Clapton
Doris Day
Aretha Franklin
Eddie Murphy
Celine Dion

 

Δείτε πως τα πάει ο Κριός με τους άλλους
O ΚΡΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ


 


o επιστροφή

© 2002 thelo.gr  -  All rights reserved