Thessaloniki, νέα, αγγελίες, Θεσσαλονίκη οδηγός
αγοράς, πολιτιστικά, έξοδος, εκπαίδευση, καιρός, εργασία, τουρισμος, χρησιμα τηλ.

   
Συνάψεις    

 ΣΥΝΑΨΕΙΣ

o επιστροφή


Χριστουγεννιάτικη ιστορία

(25/12/2002)
Καλές γιορτές καταρχήν. Ελπίζουμε να μην το παρακάνατε με το φαγητό, στην περίπτωση που ξεχάσατε ότι και τον υπόλοιπο χρόνο θα έχετε τη δυνατότητα να τρώτε. Βέβαια, πρόκειται για τεράστια παγίδα καθώς σε όλα τα οπτικοακουστικά, τέτοιου τύπου μηνύματα μεταδίδονται, συμβάλλοντας όλα μαζί σε διάφορες διαταραχές της ψυχικής υγείας των ανθρώπων (κατάθλιψη, αγοραστική μανία και άλλες ψυχώσεις). Όπως, επίσης, ελπίζουμε να μην παραλείψατε να γίνετε "σταρ" των γιορτών μετατρέποντας σε καρναβάλι μια γιορτή που ξεκίνησε από τη λατρεία των γενεθλίων του Ήλιου και προχώρησε στη γιορτή της γέννησης του θεανθρώπου. Δεν παίζουμε μ' αυτά. Θα μπερδευτούμε στο τέλος και δε θα ξέρουμε τι λέμε και ποιοι είμαστε. Πρέπει, μάλλον, να γίνονται ειδικά σεμινάρια αποφυγής συγχύσεως: π.χ. δεν υπάρχει η "τέλεια" γαλοπούλα, όπως και να τη φτιάξετε, τελικά θα τη φάτε (κάτι τελοσπάντων θα πρέπει να φάτε κι αυτή την ημέρα), αφήστε που μπορείτε να φάτε γαλοπούλα και όλο τον υπόλοιπο καιρό. 
Αλλη σύγχυση: άλλο πράγμα ο στολισμός του σπιτιού (προσοχή στη διαφορά Χριστούγεννα-καρναβάλι), άλλο η ανακαίνιση (γιατί μέχρι και τέτοια διαβάσαμε, λίγες μόνο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, πώς να βάψετε την κουζίνα σας και πώς να αλλάξετε πόμολα για να ανανεώσετε το σπίτι σας χριστουγεννιάτικα!-για όνομα! που θα έλεγε ο γνωστός χαρακτήρας των 10 μικρών Μήτσων). Το επόμενο βήμα θα είναι: πώς να μετακομίσετε τα Χριστούγεννα σε ένα πιο χριστουγεννιάτικο σπίτι. Και τον επόμενο χρόνο: πώς να χτίσετε σε 10 μέρες ένα χριστουγεννιάτικο σπίτι για την οικογένειά σας. Μέχρι, σε κάποια χρόνια: πώς να βρείτε τον κατάλληλο πλανήτη για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα κ.ο.κ.
Τρίτη, σημαντική σύγχυση: άλλο το χριστουγεννιάτικο δέντρο, άλλο ο άνθρωπος. Δεν πρέπει να βαφτείτε και να ντυθείτε στο χρυσό (αν το θέλετε, βέβαια, κάντε το αλλά να ξέρετε ότι δεν είστε υποχρεωμένοι). Μπορείτε να είστε όμορφοι και ευτυχισμένοι όλο το χρόνο. Αντε, κάθε Σαββατοκύριακο.
Επόμενη σύγχυση: οι εγκαταλελειμμένοι ηλικιωμένοι, τα παιδάκια με διάφορα προβλήματα υγείας, οι άποροι και γενικά οι έχοντες ανάγκες, υπάρχουν όλη τη διάρκεια του χρόνου κι όχι μόνο δυο εβδομάδες το χρόνο. Έτσι, να τα λέμε αυτά για να μη μπερδεύεται ο κόσμος και αναπτύσσει και τίποτα φοβίες του τύπου: πω, πω έρχονται Χριστούγεννα, πόσοι άνθρωποι πάλι θα είναι μόνοι τους, φτωχοί και άρρωστοι! Απομυθοποίηση τώρα: όλο το χρόνο η μοναξιά, η φτώχεια και η εγκατάλειψη είναι παρόντα, ζουν ανάμεσά μας! Το χειρότερο, βέβαια, είναι ότι το να μας τα θυμίζουν αυτά τέτοιες μέρες δεν αποσκοπεί καν στη δημιουργία ενοχών. Αντίθετα, προκαλεί μια αγαλλίαση στους περισσότερους, του τύπου: καλά, υπάρχουν και χειρότερα (μια χαρά είμαι εγώ, δηλαδή - μπορώ να συνεχίσω να καταναλώνω άφοβα!).
Τέλος, πρέπει να ενημερωθούν οι άνθρωποι για το πώς να ακούν ειδήσεις (όλο το χρόνο πάλι, όχι μόνο αυτές τις ημέρες): έφτιαξαν, λέει, χριστόψωμο 1,70 μήκος και 2 μέτρα ύψος (σε ποια διάσταση και σε ποιο σύστημα μέτρησης χριστόψωμου?-εκτός αν το κρατούσαν κάθετα όταν το μετρούσαν κι όχι οριζόντια, οπότε το πλάτος γίνεται ύψος-άρα, όταν θα είστε ξαπλωμένοι,  θα είστε ένας άνθρωπος μήκους 1,65).
Χρόνια Πολλά σε όλους! Να μην σας μπερδεύουν, κατά βάθος ξέρετε το νόημα των πραγμάτων, μην αφήνετε να υποτιμούν τη νοημοσύνη σας.
Τις καλύτερες ευχές για έναν κόσμο γεμάτο αγάπη και κατανόηση! 

by Θέλω
©


Synapse home

o επιστροφή

© 2002 thelo.gr  -  All rights reserved