Thessaloniki, αγγελίες, νέα, Θεσσαλονίκη οδηγός
αγοράς, πολιτιστικά, έξοδος, εκπαίδευση, καιρός, εργασία, τουρισμος, χρησιμα τηλ.

   
Χαρακτηριστικά ζωδίων>Αιγόκερως    
Χαρακτηριστικά Αιγόκερου

o επιστροφή


Εβδομαδιαίο Ωροσκόπιο
Τα χαρακτηριστικά των ζωδίων
 

Ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22 Δεκεμβρίου - 20
Ιανουαρίου

 
Ο Αιγόκερως είναι το πιο σταθερό και σοβαρό ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Είναι ανεξάρτητοι χαρακτήρες και σταθεροί σαν βράχοι. Συνήθως έχουν αυτοπεποίθηση, ισχυρή θέληση και είναι ήρεμοι. Οι Αιγόκεροι εργάζονται σκληρά, είναι φειδωλοί στην έκφραση συναισθημάτων τους, πρακτικοί, έξυπνοι, υπεύθυνοι, συγκρατημένοι και προσεκτικοί. Δείχνουν μεγάλη επιμονή για να πετύχουν τους στόχους τους. Είναι αξιόπιστοι εργαζόμενοι. Συνήθως ολοκληρώνουν τα έργα που ξεκινούν τα πιο "πρωτοπόρα" ζώδια. Ασκούν ειλικρινή κριτική στον εαυτό τους κι εκτιμούν την πειθαρχία. Είναι μεθοδικοί, σκληροί, πεισματάρηδες, ισχυρογνώμονες. Τοποθετούν πάνω απ' τον εαυτό τους τις ανάγκες της εργασίας τους και της οικογένειάς τους. Προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους τους ακόμη και μετά από αποτυχίες, όταν κάποιοι άλλοι θα εγκατέλειπαν.  

Τρέφουν σεβασμό προς τις αυθεντίες και τους προϊστάμενούς τους. Δε συμβαίνει το ίδιο όταν οι ίδιοι βρίσκονται σε υψηλή θέση. Είναι πάντα πρόθυμοι να ακούσουν τις απόψεις των άλλων. Απαιτούν απ' τους υφιστάμενούς τους την ίδια πειθαρχία που έχουν αυτοί. Είναι πολύ απαιτητικοί αλλά και δίκαιοι. Ανάμεσα σε ίσους δεν είναι και οι καλύτεροι συνεργάτες, καθώς είναι συγκρατημένοι και συντηρητικοί, δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στην παράδοση παρά στην πρωτοτυπία. Ακόμη, έχουν μια τάση προς τη μελαγχολία και την απαισιοδοξία και αρκετές φορές είναι δυστυχισμένοι. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν ξεχνούν εύκολα όταν αποτυγχάνουν προσωπικά. 

Οι εναλλαγές στη διάθεσή τους τούς κάνει καπριτσιόζους. Αν και ήρεμοι και συγκρατημένοι, είναι πνευματώδεις κι έξυπνοι. Συχνά μπορούν να καταστρέψουν διάφορες καταστάσεις με μια απρόσεκτη αφέλειά τους. Ακόμη, δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον για τα απόκρυφα και τα μυστήρια θέματα. Είναι έξυπνοι, σκέφτονται σε βάθος και διερευνούν κάθε πλευρά ενός θέματος πριν καταλήξουν σε μια απόφαση. Έχουν καλή μνήμη και μια ακόρεστη επιθυμία για μάθηση. Είναι λογικοί κι έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρωθούν πολύ σε κάποιο θέμα. 

Στις προσωπικές τους σχέσεις συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα ευτυχισμένοι. Με κάποια έννοια είναι εγωκεντρικοί και πολύ προσεκτικοί με τους ανθρώπους που δε γνωρίζουν. Δεν κάνουν εύκολα σχέσεις και δεν αφήνουν τους άλλους να τους προσεγγίσουν, με αποτέλεσμα να συναναστρέφονται με άτομα που δεν τους καταλαβαίνουν. Κάνουν πολύ λίγους καλούς φίλους, αλλά σ' αυτούς παραμένουν πιστοί. Αντιμετωπίζουν κάποιες δυσκολίες με τις σχέσεις τους, όταν, όμως, παντρευτούν-δεσμευτούν, είναι πιστοί με τάση προς τη ζήλια. 

Επαγγελματικά ασχολούνται σε τομείς που έχουν να κάνουν με τα μαθηματικά και τα χρήματα. Ακόμη, έλκονται πολύ απ' τη μουσική. Μπορούν να γίνουν οικονομολόγοι, λογιστές, τραπεζικοί, εκτιμητές, μάνατζερ και μεσίτες. Διαπρέπουν σε επαγγέλματα που απαιτούν μακροχρόνιο σχεδιασμό. Οι ανεπτυγμένες λεκτικές τους ικανότητες τους οδηγούν συχνά σε πολιτικές καριέρες. Ακόμη, γίνονται καλοί δάσκαλοι, επιστήμονες, μηχανικοί, αγρότες και οικοδόμοι. Τέλος, μπορεί να απασχοληθούν στο χώρο της ψυχαγωγίας. 
 
 
ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ

Η αξιοπιστία
Ο επαγγελματισμός
Τα ακλόνητα θεμέλια
Ο σκοπός
 
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ

Τα πρωτότυπα σχέδια
Η φαντασία
Επαγγελματικά μονοπάτια που δεν οδηγούν πουθενά
Η έλλειψη τιμιότητας
 

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ

Nicolas Cage
Al Capone
Federico Fellini
Rudyard Kipling
Αριστοτέλης Ωνάσσης
Jim Carrey
Elvis Presley
Anthony Hopkins
Kevin Costner
Janis Joplin
Annie Lenox
Albert Schweitzer

 

Δείτε πως τα πάει ο Αιγόκερως με τους άλλους
Ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ


 


o επιστροφή

© 2002 thelo.gr  -  All rights reserved